Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Kissnödig

Kategori: Tävling

Ibland går det inte som man har tänkt sig. Det gick pannkaka för mamma i dag. Ohly var matt och trött i ne på banan vilket gjorde att mamma fick en väldigt ogämn effekt av hjälperna. Anledningen till att han blev så hängig var nog att de var varmt och han var kissnödig. När mamma hoppade av kissade han nämligen och han brukar inte kissa borta. Stackaren men det är sånt som händer. När vi kom hem tömkörde jag Bono, det gick helt ok.

På språng

Kategori: Tävling

Nu skall jag dra iväg med mamma till Gäseneryttarna för omgång 2 i div. II dressyrallsvenskan för häst. Mamma och Ohly skall rida LA:3 i laget och det blir första utomhustävlingen för säsongen. Håll tummarna nu. I laget ingår Anna Elfatrand med Catago de rider LB:2, Stina Carlsson med Wilda ochså i LB:2, mamma och Jenny Nord med Aragon i LA:3. Förra gången slutade laget på ca 61% och hamnade någonstans i mitten.

Mamma och Ohly under deras första LA:3 i Skara tidigt i år

Pengar i ridsporten

Kategori: Tävling

Det debateras väldigt på nätet och i olika bloggar om hur pengar spelar in för hur bra man lyckas innom ridsporten, vissa menar det att det räcker med att vara duktig och andra hävdar att man måste ha rika föräldrar. Jag skulle vilja mena detta att super rika föräldrar och en häst / ponny för flear hundratusen kronor inte är nördvändigt för att nå toppen. Jag skulle vilja vända pengar till resurser.
Resurser menat att man måste ha engagerade föräldrar som är villiga att köra till träningar och tävlingar och villiga att betala det det kostar. För att träna och tävla är inte precis gratis och inget man fixar på en handvändning som t.ex. ensam inkomsttagare med flera barn som skall ha lika del av den tid och engagemanget som en förälder har. tillskildnad från t.ex. fotboll där det kostar lika mycket oavsett hur bra du är så varierar kostnaderna innom hästsporten beroende på vad man har för mål och ambisioner.

Man måste också ha tillgång till en häst eller ponny, om det är enns egen, ridskolans eller en lånad häst spelaringan större roll, men för att kunna utvecklas och nå toppen måste hästen vara fantastiskt duktig så man kan lära sig på den och bli upptäckt av någon villig att sattsa på en.
Har man mycket pengar kan man således mycket lättare skaffa sig de resureserna som krävs för att nå toppen. Att ha möjlihet att köpa den bästa hästen istället för att låna en och då försöka hitta någon med en bra häst som är villig att låna ut den eller att låna från ridskola som är nästintill omöjligt, att kunna träna för de besta tränarna som utvecklar sig själv mest oavsett vad det kostar, samt att åka på mycket tävlingar och skaffa sig rutin och sen etablera sig. Pengar underlättar något enormt.
På elit nivå är pengar vesentligt och har man de inte själv måste man vara så pass duktig så man hittar folk villiga att invetera i en som t.ex. Angelica Augustsson. Hon är duktig och hittade tidigt någon med bra hästar som lät henne tävla och träna.
Jag personligen vill inte nå den absoluta toppen, varför skulle jag vilja det? Jag är nöjd med mina gula och är nöjd om jag någon gång kommer till medelsvår i t.ex. dressyr.
Jag och min perfekt mediokra häst Bono för 20.000:- som jag är nöjd med som han är :)

Ångest

Kategori: Träning

Har nyss kommit hem från en hoppträning med Bono, ni hörde rätt. Bono. Det var ca 2 månader sedan jag hoppade honom senast och har bara hoppat honom en gång sedan avåkningen i vintras. Dålig idé det där med att inte hoppa honom, men det har bara inte blivit av.
Hoppning är verkligen en färskvara så när man inte gjort det på länge så blir man rädd. Och i dag var jag rädd. MYCKET rädd! jag tvingade mig själv ur min bekvämlighetszon och Bono gick verkligen kalasbra så jag hade ingen anledning att vara rädd. Min tränare Therese var imponerad av oss i dag och sa att jag red ovanligt bra och att Bono såg jätte fin ut.
Vi tränade på lång anridning, något som brukar sluta på en hasrighet av 300km/h med Bono, men han var hur fin och redig som hälst. Jätte fin kännsla på honom. Om jag bara hade kunat slapna av själv. Skönt att veta att det inte smittade av sig på hästen eller märktes på min ridning.
Nu måste jag ta mig själv i kragen och hoppa. MINST en gång i veckan. Ohly får jag ju inte hoppträna nu på grund av att träningarna ligger samma vecka som tävlingarna och då blir han för trött eftersom han är för ambskös i hoppningen och inte riktigt är musklad för den typan av arbete. Han är ju bara 6 år så vi vill inte slita för mycket på honom men jag skall försöka hoppa både honom och Bono hemma mer i alla fall.
Jag och Ohly

Beställt!

Kategori: Allmänt

Nu har jag köpt ett blått distansträns till Bono så vi kan ha på tävlingar och uteritter. Skall bli skönt med ett syntetsträns som man kan ta ut i ur och skur.
Tränset ser ut så här fast blått, storlek full! Hade helst velat hittat ett begagnat träns men eftersom att Bono har mycket större huvud än de flesta andra distanshästar (araber) så har det varit svårt att hitta ett, men detta tränset kostade 499:- vilket är ganska billigt för ett syntetträns i PVC. Jag beställde från http://ponnytravprylar.e-butiken.se/

Dressyrträning

Kategori: Träning

Nu är jag nyss hemkommen från en dressyrträning för bästaste Carina Sjögren. Vi tränade i dag på tempoväxlingar och övergångar, något som både Bono och Ohly behöver träna på. Bono gick riktigt bra framåt slutet, trotts att han var lite jobbig i början så kom jag till god ridning och redde ut det som var svårt. Härligt. Det blev mycket galopparbete i dag vilket verkligen är behövligt med Bono som har svårt för just galoppen. Antingen så böjer han på nacken men tappar ryggen eller så drar han mestadels. Utmaningen är att få en så stark häst att göra det han tycker är jobbigt, dvs att sätta undersig och samla ihop kroppen i galoppen. Det gick riktigt bra i dag. Jag känner att vi faktiskt är på rätt väg med vår träning.
Ohly gick bra för mamma men såg lite matt ut, detta tror jag beror på att våra medryttare och en a deras kompisar red ut i går så Ohly var nog lite trött så han sällan brukar gå 2 dagar i rad. Lillen, men det är bra att tänja lite på gränserna också.
Det är även bestämnt att jag inte skall träna Ohly i hoppning för Therese nästa vecka, efter som han skall tävla redan på lördagen den veckan. Ennu en LA:3 så jag får nog se till att skutta Bono lite hemma och förbereda honom så det blir mindre farligt att ta med honom till Therese. Han har ju en tendens till att tycka det är lite väl roligt och läskigt.

Bilder från Sämsholmsritten 2011

Kategori: Tävling

Fick syn på en fotosida som hade bilder på mig och Bono från sämsholmsritten. En riktigt duktig fotograf. Fler av hennes bilder hittar du här. Kom håg att alltid fråga fotografer innan du använder deras bilder och om de säger nej respektera detta. Denna gången hade jag tur och fick använda bilderna till min blogg, däremot får ingen kopiera dem härifrån.
Fotografens hemsida: www.hogdahlfoto.se
Antar att dennna bildne är tagen på framridningen innan start.
Veterinärgrind innan start. Utan anmärkningar. 32 i puls.


Starten, Bono säger antagligen något i stil med: "Matte släpp mig jag vill springa"

Upplopp! Min häst är snabb!

Gå om!

I mål!

Underbar dag

Kategori: Träning

I går var det en helt fantastisk dag med 20 grader ute i solen. Jag åkte naturligtvis hem för att rida. Det blev eytt litet lättade dressyrpass på Bono som var lite seg efter distansritten, men ante mig det var länge sedan vi kunde träna så länge som distansen innebar. Ham gick helt okey i alla fall och om allt går som planerat i dag kommer Heidi att rida ut på honom i dag.

Mamma red Fjodor som gick fantastiskt bra, i trav på volten gick han bara utan att man behövde tjeffsa med honom, han tyckte nog det var skoj skulle jag kunna tänka mig. Det var ju ett tag sedan mamma red honom, så han var nog glad av att få mattes uppmärksamhet lite. Hon har ju trotts allt haft honom i 15 år.

Det blir ingen film på mamma och Ohly det var så dålig kvalité, jag öveskattade nog kamerans förmåga när jag ställde mig vid kortsidan av en 60*20 bana, det ahde blivit mycket bättre om jag placderat mig på mkitten av långsidan. Men men det är alltid lägtt att vara efterklok.

Tävlingshelg

Kategori: Tävling

I helgen tävlade både jag och mamma, jag red 2 mil prova på distansritt med Bono, anledningen till den korta distansen är att det var första ritten för året och jag ville ha en avchecking på både mig och hästen, jag kan säga det att Bono var i bra mycket bättre form än mig. Jag stensomnade i bilen på väg hem och har nu träningsverk i hela kroppen. Det gick dock bra, hade det varit tävling på "riktigt" hade vi kommit 3a och Bono hade 32 i puls innan vi red iväg och 44 när vi kom tillbaka av 60 som maxgräns.

Mamma och Ohly tävlade dressyr i går med div. II laget. Det gick kalas bra de red in 60% i LA:3 och laget slutade 6a med totalt 61%. Jag filmade ritten så förhoppningsvis kommer det upp här.


Jag och Bono värmer innan start.

Upplopp! Jag gick om den vita hästen 2 m innan mål!

Har fått svar!

Kategori: SM & NM 2011

Fick nu ett svar från SFFs ordförande angående de "nya" NM klasserna. De hålls som öppna och man är om man vill välkommen att åka och tävla dem. Vill man så får man gärna anmäla sitt intresse för de klasserna.
Beslutet att inte ha kvalregler grundas i att Finland-Sverige-Danmark och Norge har enats om de ordinarie NM grenarna men arrangören får lov att hålla andra klasser som fungerar mer som öppna klasser. Att Norge valt att göra NM status av dem är ju bara roligt tycker jag.
De som är intresserade av NM på fjordhästaf för funktionshindrade, unghästar eller ridskolehäst bör således anmäla sig till Svenska Fjordhästföreningens styrelse.

Klubbdressyr

Kategori: Allmänt

I dag skall jag styra min kos till Vara och rida klubbdressyr. Domare skall min tränare Carina Sjögren vara och jag hoppas verkligen att det går bra. Hade varit trevligt. Det är inte så många startande på våra klubbtävlingar just nu. Undra vad det beror på?
Slänger in en bild från en framridning i hoppning

Träningen

Kategori: Träning

Träningen i dag gick fantastiskt bra! Vi tränade på övergångar och tempoväxklar vilket gick riktigt bra. Speciellt att länga traven, något som Bono har väldigt svårt för men vi lyckades få till det riktigt bra!
Mamma och Ohly svävade förbi några gånger och även han  ser kanonbra ut. De fick till råkgra riktigt snygga ökningar i samtliga gångarter! Smarrigt!

Mot dressyrträning

Kategori: Allmänt

Nu är det äntligen dags att rida Bono igen. Han har ju vilat i 3 dagar eftersom jag tyckte att han  kändes matt förra veckan. Nu skall vi träna för Carina i Vara i alla fall, och jag hoppas att det går bra.

Jag efterlysar ridstövlar storlek 37 till min mor. Bättre begagnade för en rimlig summa. Letar febrilt!

Åka transport

Kategori: SM & NM 2011

Frågor har kommit upp på vilka transportregler som gäller när man skall åka och tävla i Norge. Här följer utdrag från www.jordbruksverket.se .

För transporter längre än 50 km
Allmänna krav för längre transporter
Du får bara transportera dina hästar när de är lämpliga att transportera. Hästar som är sjuka eller skadade får inte transporteras.
Du ska alltid ta med hästens hästpass.
När djuren lastas i eller ur fordonet ska du använda lämplig utrustning till exempel lastramper. Om det finns behov ska rampen ha räcken och tvärgående ribbor som gör att djuren inte faller av rampen eller halkar. Rampen ska luta så lite som möjligt.
Du ska kunna sköta om hästarna under transporten eller anförtro skötseln till någon som är lämplig.
Du ska kunna se till djuren minst varannan timme under transporten.
Om transporten tar mer än åtta timmar ska utrymmet där djuren transporteras vara utformat så att de kan stå upp och ligga ner i naturlig ställning. Om det behövs ska du kunna sätta in skiljeväggar som skyddar djuren.
Vuxna hästar ska, om de hålls bundna, bindas så att de inte kan ligga ned eller bindas med ett löpande grimskaft så att de inte kan fastna och skada sig.
Utrymmet ska ha tillräcklig ventilation. Golvet ska vara halkfritt, slätt och täckt med lämpligt strö- eller bäddmaterial.
Okastrerade vuxna hingstar ska transporteras åtskilda från ston.
Det ska finnas bra möjligheter att rädda djuren ur fordonet vid brand eller annan olycka.
Transporttid
Du får transportera dina hästar upp till åtta timmar. Om transporten uppfyller vissa krav kan du få transportera hästarna över åtta timmar. De kraven är att:
det ska finnas tillräckligt mycket strö på golvet för att djuret ska ha det bra
det ska gå att nå djuren för inspektion
ventilationen ska vara tillräcklig och den ska kunna anpassas efter både den inre och yttre temperaturen
det ska finnas rörliga skiljeväggar så att det går att skapa olika avdelningar
skiljeväggarna ska vara täta ner till golvet vid transporter av hästar yngre än 24 månader som ska kunna ligga ner vid transporter över åtta timmar
det ska finnas bra anordningar för att utfodra djuren om det behövs och det ska finnas lämpligt foder och mängden foder ska vara anpassad till djuren och transporttiden
det ska vara möjligt att ge djuren vatten på transporten.

Allmänna krav för längre transporter
  • Du får bara transportera dina hästar när de är lämpliga att transportera. Hästar som är sjuka eller skadade får inte transporteras.
  • Du ska alltid ta med hästens hästpass.
  • När djuren lastas i eller ur fordonet ska du använda lämplig utrustning till exempel lastramper. Om det finns behov ska rampen ha räcken och tvärgående ribbor som gör att djuren inte faller av rampen eller halkar. Rampen ska luta så lite som möjligt.
  • Du ska kunna sköta om hästarna under transporten eller anförtro skötseln till någon som är lämplig.
  • Du ska kunna se till djuren minst varannan timme under transporten.
  • Om transporten tar mer än åtta timmar ska utrymmet där djuren transporteras vara utformat så att de kan stå upp och ligga ner i naturlig ställning. Om det behövs ska du kunna sätta in skiljeväggar som skyddar djuren.
  • Vuxna hästar ska, om de hålls bundna, bindas så att de inte kan ligga ned eller bindas med ett löpande grimskaft så att de inte kan fastna och skada sig.
  • Utrymmet ska ha tillräcklig ventilation. Golvet ska vara halkfritt, slätt och täckt med lämpligt strö- eller bäddmaterial.
  • Okastrerade vuxna hingstar ska transporteras åtskilda från ston.
  • Det ska finnas bra möjligheter att rädda djuren ur fordonet vid brand eller annan olycka.
Transporttid
  • Du får transportera dina hästar upp till åtta timmar. Om transporten uppfyller vissa krav kan du få transportera hästarna över åtta timmar. De kraven är att:
  • det ska finnas tillräckligt mycket strö på golvet för att djuret ska ha det bra
  • det ska gå att nå djuren för inspektion
  • ventilationen ska vara tillräcklig och den ska kunna anpassas efter både den inre och yttre temperaturen
  • det ska finnas rörliga skiljeväggar så att det går att skapa olika avdelningar
  • skiljeväggarna ska vara täta ner till golvet vid transporter av hästar yngre än 24 månader som ska kunna ligga ner vid transporter över åtta timmar
  • det ska finnas bra anordningar för att utfodra djuren om det behövs och det ska finnas lämpligt foder och mängden foder ska vara anpassad till djuren och transporttiden
  • det ska vara möjligt att ge djuren vatten på transporten.

Undantag


Tävlingshästar som transporteras mellan Sverige, Danmark, Finland och Norge behöver inte ha hälsointyg och vara veterinärbesiktigade inför transporten.

För att slippa hälsointyg och veterinärbesiktning gäller att:

  • hästarna har hästpass
  • syftet med transporten är att delta i en av följande sorts tävling: trav, galopp, hoppning, dressyr, fälttävlan, körning, distansritt, ridning med islandshästar eller westernridning
  • hästen är utanför Sveriges gränser högst fem dygn före första tävlingsdagen och högst fem dygn efter hästens sista tävlingsdag
  • du har med dig rätt dokument till och från tävlingen

Till en tävling ska följande dokument finnas:

  • dokument som styrker hästens deltagande i tävling, till exempel en tävlingsanmälan eller startlista
  • hästpass

Från en tävling ska följande dokument finnas:

  • deltagarbevis som överdomaren eller tävlingsveterinären har undertecknat
  • hästpass

 

Om hästen inte kan delta i tävlingen


Kan hästen inte delta i tävlingen eller om den inte får delta som en följd av tävlings- eller banveterinärens besiktning, måste hästen besiktigas av en officiell veterinär tidigast 24 timmar innan den lastas för transport.

Den officiella veterinären ska försäkra sig om att hästen är lämplig att transportera den avsedda sträckan. Lastningen av hästen ska utföras på ett sätt som har godkänts av den veterinären. Tänk på att den officiella veterinären också måste utfärda ett hälsointyg för hästen inför gränspassage.

Inget stöd

Kategori: SM & NM 2011

Här om dagen ställde jag följande fråga i Svenska Fjordhästföreningens gästbok:
"Eftersom det tydligt framgår på www.fjordhest.no/nm2011 att det skall vara nordiska och norska mästerskap för både ridskolehästar, funktionshindrade, unghästar mm. utöver de vanliga klasserna så undrar jag vad svenska fjordhästföreningen har för kvalificeringskrav på deltagande ekipage. Jag vet att styrelsen har mycket att göra men för oss tävlingsintresserade är det ganska så relevant att kvalreglerna kommer upp snarast nu när reglerna för tävlingen publicerats på norska fjordhästföreningens hemsida. //Emelie"

Svaret kom snabbt och var som jag kaske egentligen hade misstänkt under en längre tid:
"Svenskafjordhästföreningen kommer endast att delta i de grenar man kommit överens om skall vara obligatorika på Nordiska det vill säga Dressyr, hoppning, aulrond ,lag övriga klasser får var och en tävla inviduellt om man vill:alltså gäller de kval regler som ligger ute redan. Ssf.s styrelse Ordförande xxxxx"

Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka svaret från SFF, kan man åka och tävla ändå och lämnas då själv att avgöra om ryttare och häst är kvalificerade nog att delta i klasserna, eller är det bom stopp? Jag är väldigt nyfiken på vad som gjort att SFF tagit beslutet att ej delta i de "nya" NM grenarna, då det faktiskt är ganska fyndiga grenar måste jag sänga. Sen kan de ju vara svårt att genomföra, vem får låna en ridskolehäst på sommaren och ta med den till ett annat land en vecka? Det krävs ett enormt stöd från en eventuell klubb/ridskola. De flesta funktionshindrade som tävlar gör detta på inlånade hästar och då gäller det att någon engagerar sig och hjälper ryttaren så pass mycket att det blir genomförbart att åka så långt och så länge som tävlingen avser. Men unghästgrenarna tror jag absolut är genomförbara, det finns många fina unghästekipage i de olika nordiska länderna. Inte minst i Danmark där man verkligen har börjat sattsa på sina hästar innom dressyren.
Jag tycker SFF borde främja dessa olika grenarna, för att det betyder mer än bara extra klasser på NM. Nästan på varje ridskola står det en fjording och dessa brukar även gå myket i handikappsverksamheten. Unghästarna är något vi bör premiera så att det kan finnas utbildade unghästar på marknaden. Och detta kanske hade kunnar varit en sporre för vissa. Ett mål att kämpa mot. Man kanske kan plocka ner det en nivå och ha det på våra egna Svenska mästerskap?

Nordiska mästerskapen NYKOMLINGAR

Kategori: SM & NM 2011

Följande information är hämtad från www.fjordhest.no/nm2011 och www.fjordhastforeningen.se och är tolkade av mig personligen. Jag tar inget ansvar för att min tolkning är den rätta.

Nordiska mästerskap för ridskolehästar
Här delar man upp juniorer och seniorer. Juniorryttare är mellan 13 och 18 år, och som senior räknas man efter det året som man fyller 19. Precis som i Sverige. Hästen skall gå minst 4 lektioner i veckan på ridskola och ryttaren får inte underivisa på ridskola eller påbörjat någon form av ridlärarutbildning. Fjordhästen skall vara renrasig, men vilka härstamningskrav som ställs vet jag ej.
Klasserna är för junior LC och för senior LB och det är procenten som räknas mot varandra. Det finns en kombinationsklass där även resultatet för 60 och 70 cm hoppning räknas in.

Kvalificeringskrav: Svenska Fjordhästföreningen har ennu inte gått ut med några offeciella kval krav.
Egna tankar: Om SFF skall ställa kvalkrav? Det tror jag är omöjligt då det är extremt svårt att få låna ridskolehästar och tävla på samt att de klasserna som finns i hoppning ej finns på lokala tävlingar. Hade jag fått bestämma hade jag krävt att man ridit höjderna samt klasserna på träning alt. klubbtävling och att tränare / ridlärare samt ridskolans ordförande går i god för att elkipaget är väl förberett och att ridskolan ställer sig villig att låna ut hästen. I övrigt tycker jag att det skall bli kul att ridskolehästarna får plats på NM, för seriöst det står en fjording på nästan varje ridskola i hela sverige.

Nordiska mästerskap för ryttare med funktionsnedsättningar
Ryttare med funktionsnedsättningar delas in de de 4 olika graderna och rider 3 klasser över tre dagar. Hästen skall vara renrasig men exakta härstamningskrav vet jag ej. Det står rött pass krävs ej vilket jag antar motsvarar svenskarnas gröna. 
Dag 1:Grad 1b Test 9b 2002, Grad 2 Test 25 2002, Grad 3 Test 35 2002, Grad 4 Test 52 2002. Dag 2: Grad 1b Test 15, Grad 2 Test 26, Grad 3 Test 36, Grad 4 Test 53. Dag 3: Kür: Grad I kür 2002, Grad II kür 2002, Grad III kür 2002, Grad IV kür 2002

Kvalificeringkrav: Svenska Fjordhästföreningen har ennu inte gått ut med några offeciella kval krav.
Egna tankar: Jag hoppas SFF stöttar denna klass då det är otroligt viktigt att ryttare med funktionsnedsättningar har samma förutsättningar och möjligheter som de ryttare som är "friska". Ridning skall ju vara för alla!

Nordiska mästerskap för unghästar
Hästar 4-6 år är välkomna i dessa klasserna, men även ston som är mellan 5 och 7 år som har haft föl mellan 3-6 års ålder är välkomna och räknas då som ett år yngre än vad de är på pappret.
Klasser för 4 åringar är LC dressyr, Lätt precisionskörning och 60 cm hoppning, för 5 åringar LB dressyr, lätt maratonkörning och 70 cm hoppning. För 6 åringar LA dressyr, medelsvår maratonkörning och 80 cm hoppning. Resultatet av de klasser man deltagit i räknas samman och på så sätt kröns segraren.

Kvalificetingskrav: Svenska Fjordhästföreningen har ennu inte gått ut med några offeciella kvalificetingskrav.
Egna tankar: Jag hoppas att kvalreglerna kommer ut snart eftersom vi har en 6 åring hemma som går LA dressyr och hoppar 80 cm. Så för egen del hade det varit roligt. Men även här tycker jag att det blir svårt att ha kvalificeringskrav på lokal nivå eftersom att vissa av klasserna ej finns på svenska lokaltävlingar. Här hade det varit lämpligt med an auktoriserad tränare som går i god för att ekipaget är redo.

Massa och inget

Kategori: Allmänt

Just nu händer det massor av saker runt omkring mig, men samtidigt ingenting. Bono får vila nu ett par dagar då kan har kännts väldigt trött och seg innan tävlingen. Så jag skall antagligen inte rida honom innan träningen på torsdag. Jag har lite tävlingar inplanerade också, en klubbdressyr på lördag eftermiddag och en distansrytt lördagen efter det. Nu måste jag hinna intervallträna honom lite i veckorna som kommer också, så vi bygger upp lite kondition. Jag måste även bestämma mig för vilken sadel som jag tänker rida i, men det lutar åt hoppsadeln, om det inte är regn och rusk då tar jag dressyrsadeln eftersom den är gjord i syntet.

Två av mina bästa vänner har även gjort slut vilket har resulterat i att jag och min sambo har fått en ineboende så vi var och hämntade saker i går så han flyttade in i vårt pyttelilla datarum. Dator och alla saker därifrån står nu i vårt sovrum. Så det är saker överallt. Som tur var kunde vi ställa upp mycket av de sakerna som vi inte använder på vinden.

Jag har massor av möten inbokade, bland annat ett styrelsemöte för Skaraborgs Fjordhästförening i kväll, och ett möte med intresserade ponnyryttare för Gotacupen i morgon kväll. Sen är det säkert både TS möten och dylikt som inte riktigt finns inplanerade än. Vilket påminner mig om att jag MÅSte renskriva protokollet och skicka en kallelse snart. Förhoppningsvis hinner jag göra detta i kväll när jag kommer hem, för kladden är hemma hos mor och far... Oj oj detta blev rörigt.

Tävlingen!

Kategori: Tävling

Jag är tillbaka efter lite tidsbrist och bloggtorka.

I går var jag och mamma på en lokaltävling i Mariestad. Vädret bjöd på regn och lera men en väldigt humörslyftande sak var att vi var hela 11 VoRFare på plats inkluderat medhjälpare och föräldrar. Det är alltid jätte bra stämning bland oss tävlingsryttare på Varaortens RF och det gör det väldigt roligt att åka och tävla tillsamans. Folk väntar alltid tills alla ridit klar och peppar, groomar och stöttar varandra. Helt kalas!

Jag red en LC:1 på Bono för domare Barbro Andreasson som gav mig 54%, jag kan tycka att vår insatts var värd lite mer än så, men jag vet vad hon vill se och det var lite spänt och han slog upp ganska mycket. Dock är jag väldigt nöjd med tanke på att han alltid brukar stressa uppsig när man kommer in på en bana, detta gjorde han inte utan nu var det bara en lite spänd ryttare. Så länge det beror på piloten är det enklare att göra det enklare. Precis när jag skulle gå in på banan kom mamma och Ohly förbi. Bono och Ohly skriker alltid som idioter åt varandra. Men väl inne på banan glömnde Bono av Ohly. Min bubbla sprack dock så jag blev spänd. Men jag är jätte nöjd med Bono.

Mamma och Ohly red fram för längs så det var en trött Ohly som verkligen gjorde sitt bästa i LA:3. Uttdelningen i poängen blev 5or och 6 or och samanlagt 56%. Vilket gör mamma och Ohly färdigkvalade till SM på totalt 3 försök. Nu kan hon bara fokusera på att etablera sig i LA klasserna inför SM. Mamma var lite ofokuserad och gjorde lite ryttarmissar. Men jag tyckte de var jätte duktiga.

Anna Elfstrand tog jättefina bilder på mig och Bono, jag hoppas hon skickar dem snart och att ni får ta del av dem!