Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Fälttävlan

Kategori: Allmänt

Shit vad spännande det är! Sverige ligger individuellt etta och i lag trea inför den avgörande banhoppningen i dag. Jag han kolla några timmar på tävlingarna i går och jäklar vilka fina rundor svenskarna har gjort. Om jag inte minns fel ligger vi även på plats 5,7 och 13.

I går tränade jag dressyr för Rebecka Tell på Bono. Det gick bra, Bono var lite loj men blev riktigt fin i formen!

Fjordhäst SM 2012

Kategori: Tävling

Då var årets Fjord SM till ända och efter en trevlig helg med "fjordhästfamiljen" (ja det känns verkligen som en släktträff) så sitter jag åter igen hemma i vardagen.

Rent tävlingsmässigt gick det okey för mamma och Ohly. Ohly gjorde det han skulle och rent ridmässigt var det nog mammas bästa tävling. Hon RED SÅ BRA! Dock räckte orken inte enda fram. Framridningen var djup och varm i ett ridhus vilket tog den största musten ur Ohly till SM klassen. I förklassen var han inte riktigt med henne i travarbetet men i övrigt gick han bra, en ritt som gav 65% i LB. I LA var han något matt och bitvis inte riktigt så rund i formen som man kunde önska men gick ändå bra och gjorde det han skulle. Domarna dömde ner honom mycket och tilldelade ynkliga 58%. Ett resultat som hade varit helt ok om det inte var så att ekipage som gick ö.t. större delen av programmet låg på ca 57%. Hade dessa legat på ca 50% hade 58% kännts mer ok för mamma och Ohlys bedrift, för man kan väl ändå tycka att hästen skall gå i form i LA?

Så är det ju dock med en bedömningssport, domaren dömer och domare vill se olika saker. Gångarter var inget utav detta då han fick 6or på gångarterna av samtliga domare. En punkt där han alltid har 7or eller 8or.

I övrigt var helgen bra med trevligt folk och välförtjänta segrare i samtliga grenar. Vår klubbkompis kom 2a i dressyren med ett ynka poäng till segraren. I förklassen kom hon även där tvåa där segraren hade högre på koffecienterna. Riktigt tight i toppen med andra ord.

Till nästa SM SKALL jag vara med i hoppningen, jag blev så himmla sugen när jag tittade på hoppklasserna och verkligen kände hur tävlingsmänniskan i mig kom fram igen. denna har annars legat i dvala de senaste åren sedan jag pensionerade Fjodor.

Packar

Kategori: Tävling

I dag är den årliga stora-packa-saker dagen. Det är med andra ord nu vi packar allt inför SM, putsar och dubbelkollar allt 205 gånger!

Vid skrivandets stund skall jag och mamma strax åka och hämta lite balat hö (vi har bara löst hö och måste fylla hela transporten för att få med allt), sedan skall vi putsa saker och packa. Ser fram emot i morgon.
 
Boxplats har vi fått brevid regerande mästare i hoppning Sol Grönkulla. Detta skall bli roligt då skåningarna från Grönkulla är ett riktigt trevligt gäng!
På bilden Sol Grönkulla med pilot Elin Holmgren.

Np!

Kategori:

Mamma red Ohly i dag och han var ohalt! Skönt. För min del har det inte varit någon ridning då jag och min sambo kollade på nya Batman filmen, som för övrigt är väldigt sevärd.

Kan nog andas ut

Kategori:

Mamma ringde i dag och Ohlys fossing verkar ha klarat sig bra. Ohalt och verkar oberörd. Antagligen har han eller Bono trampat på den under flykt försök från flugor och bromsar som är fruktansvärt jobbiga nu när vädret har blivit bättre. För säkerhets skull får se nu gå i varsin hage med flygtäcken på sig så de ek springer runt som galningar igen.

Nej!

Kategori:

I dag ringde mamma mig och sa att Ohly hade trampat av sig en sko och trasat till hoven. Hovslageri har varit ute och slagit på en ny. Tydligen hade tåkappan gått in en bit i hoven. Han har inte ont och Hovslageri fick på en ny sko, dock står han med jodopaxomslag över natten så får vi hoppas att han förblir ohalt. Verkligen dålig tajming nu innan SM. Hoppas han förblir opåverkad av detta så vi ej måste stryka oss. Det hade varit tråkigt.

Motionera pojkvännen

Kategori: Allmänt

I helgen hände något som inte händer allt för ofta. Min sambo följde med mig till stallet och följde med på en uteritt. Dock inte till häst utan på marken. Jag Bono och sambon satte iväg på en runda på knappt 9 km. Vi snittade in på 10,6km/h vilket jag är riktigt nöjd med. Det märks att Bono inte är i den formen han var innan vintern och allt krångel med skador och transporten och han var ganska så flåsig när vi kom hem.

I dag riktade jag mitt fokus mot Ohly och vi begav oss i töm till padocken för lite tömkärning, Ohly skötte sig bra men han lite svårt att finna balansen själv och vinglar en hel del.

Nu är det bara några dagar kvar till Fjordhäst SM, och jag hoppas på en fin helg med BRA väder i Västervik.

Tävling

Kategori: Tävling

I onsdags var jag och mamma i Floby där mamma tävlade dressyr på Ohly. Ett genrep innan SM om 1½vecka. I LB:1 var Ohly seg och inte riktigt med på noterna vilket resulterade i dryga 59%. Protokollet bestod av 6or, 3 st 5or och 3 7or. Tyvärr en 5a på framåtbjudningen i allmänna intrycket annars hade de lätt hamnat över 60%. I LA:1 gick det betydligt bättre Ohly gick kalasbra, några ryttarmissar som ledde till tappad balans och överböjdhet endast men Ohly gick som ett smäck och ryggningen satt perfekt! 7a för första gången på ryggningen. Trotts en fin runda var det lite snålt med utdelningen i poängen, 61% jag anser att den ritten förtjänade minst 63% men domaren verkade ligga allmänt lågt. Ett klart godkännt genrep inför SM. Nu håller vi tummar och tår ;)
Bild på Ohlys pappa Cristall 203 från SM 2011 i Örebro.

Bilder från tävlingen finns på www.falltavlan.blogg.se

Senaste hoppträningen

Kategori: Allmänt

Senaste hoppträningen hade mamma med sig en kamera, här kommer en filmsnutt och några bilder på mig och Ohly när vi lekar i vår tränares vattenhinder.
 
 
 
 
 

Den senaste tiden

Kategori: Allmänt

 
Förväntansfull häst
Nu har jag varit sjukt slarvig med att blogga och skall jag vara helt ärlig så funderade jag på att skita i det ett tag eftersom det inte känns som min grej riktigt. Mitt hästeri kanske inte är tillräckligt intressant att berätta om? Jag har under juni inte hunnit häst-nörda mig riktigt så mycket som jag hade velat men nu denna månaden har entusiasmen ökat och tiden räcker hyffsat bra. Även om  det enda jag gör ärt att jobba, äta, rida, sova så trivs jag med detta.
 
 
Världens bästa utsikt
I dressyren går det framåt med Bono, han går nu relativt stadigt på vanligt bett samt att galoppen börjar släppa, han  har ju haft svårt för att komma in under sig och haft en ovilja att jobba med inner bakben i galoppen vilket är en förutsättning för att han skall komma i form och runda sig. Har den senaste tiden tränat på att få honom lösgjord i innersidan och fokuserat på en sak i taget. Denna ridningen har gett resultat. Dagsformen varierar mycket men det känns som att det är på väg åt rätt håll. Han har fått en annan kvalité på sina gångarter även om det fortfarande är långt kvar så känns det endå bra.
Beträffande lastningen så har vi fortfarande inte lämnat gårdsplanen men har nu kommit så långt så att han står relativt lungt i transporten när vi bankar i väggar och lever rövare. Nästa steg blir att stänga in honom och invänta lugn. Antingen lugnar han sig eller så gör han sönder allt. Därför gäller det att skynda långsamt. Vilket är riktigt drygt. Jag vill ju tävla NU!
 
Har kommit igång med distansträningen med Bono och han känns riktigt på G, det är dock en bit kvar innan han kan gå 5 mil igen. Min målsättning nu är att han skall vara färdig för 5 mil i vår och då förhoppningsvis kunna gå att transportera också.
Tidigare i dag innan vi stack iväg på en 7 km runda.

Bloggtävling

Kategori: Allmänt