Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Gårdagen

Kategori: Träning

Gårdagen var underbar, för det första så var min föreläsning kl 8 på morognen flyttad till näste vecka så jag tog en gottig  sovmorgon för att sedan laga lite lunch och bege mig till stallet. Först red jag Bono som hade regelt med träningsverk efter Söndagens pass. Han gick fint men var matt i vänstervarv och prottesterade när det blev jobbigt. Jag red mycket sidvärtes för att mjuka upp honom. Han tyckte detta var himmla besvärligt men överlag är jag riktigt nöjd.
Dagens höjdpunkt var ju givetvis årets första terrängträning med Ohly, det skall tilläggas att Ohly aldrigt tränat terränghoppning "på riktigt" och att jag inte gjort detta på två år. Det var fantastiskt kul och jag tror Ohly är lite av en naturbegåvning, nu hoppade vi inte så läskiga saker det otäckaste var nog en björk med ensilagebalar som infångare, vatten och ett öppet dike men Ohly mangade inte på något, jag tror de högsta vi hoppade låg någonstans strax över 80 cm. Han gick bra och jämt dessutom var det första gången han bockde under ryttare då han riktigt brallade stundtals för att det var så roligt.

Nu är vi på väg igen

Kategori: Allmänt

Nu mår mitt hjärta bra igen, han hostar nästan inget och jag bar börjat rida honom normaöt igen. Han har lite sämre kondis och orkar inte lika länge men det kommer ju tillbaka. I förrgår var jag hemma och red honom. Jag bestämnde mig för att ta kandaret eftersom det blåste väldigt mycket och då blir Bono lite orolig och mycket stark. Men oj oj oj vilken kännsla det blev av den kombinationen, så mycket power och så diciplinerad har han nog aldrig varit. Jag red igenom lite övningar ur MSV:C, öppna, sluta, ökningar osv. Fokuserar på att han skall ligga kvar i alla övergångar. Red även igenom programet framåt slutet och då blev han trött.
Dock känns det som om det bara är styrkan och snabbheten i hjälper som står i mellan oss och medelsvår. Ja och så problem med transporten så klart. Jag önskar jag hade mer tid att träna på det med och att jag kunde få hjälp att bygga om transporten snart.
I kväll skall jag och Ohly på terrängträning för Therese Häggsjö på Samsholm, det skall bli skitkul!
En helt underbar bild på mamma och Ohly från i sommaras!