Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

No no!

Kategori: Allmänt

Nu förstår jag varför jag dissade pessoat på Bono från första början. Provade det i dag och det gick inte alls. Kändes konstigt och Bono var hel knäpp. Så nej något annat får det nog bli. Jaktstång kanske?

Förlåt

Kategori: Allmänt

Tränset passade som ett smäck! Att byta ut bett på det var dock lite knepigare än vad jag hade väntat mig, detta är ett träns som man inte ändrar storlek på i en handomvändning. Nosgrimman fick sitta på yttersta hålet, men passar nog bättre när tränset har fotmat sig lite.
Jag skall bara klura ut ett lämpligt bett att ha till, han är ju väldigt stark min gosse när man rider i skog och mark och trotts att jag hatar pessoabett så verkar det som det bästa alternativet eftersom då kan jag ändra bettets inverkan genom att byta plats på tyglarna som har snabbknäppen. Dessutom slipper jag risken med kedjor och hakar som skaver. Om jag har ett av alla mina varianter av pelhambett. Nu skall jag bara be att få hem pessoat för att se om det passar och om jag alternativt skall skaffa betplattor eller ej.
Skall eventuellt köpa min kopis begagnade pulsmätare, det är en enklare variant.

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Äntligen har det kommit mitt fina blå distansträns. Skall hem och prova det i morgon och jag utlovar bild :)

Uppdatering

Kategori: Träning

Nu var det länge sedan som jag skrev. Jag tänkte komma med en kort uppdatering eter som att jag är så himmla trött. Har jobbar till kl. 20:00 i dag.
Carina red som sagt Bono i Tisdags och i Onsdags. I tisdags var Bono väldigt bråkig och han och Carina kämpade en lång stund, men han lossnade lite tillslut. I Onsadag gick det mycket bättre och jag fick order om att rida honom i dag, detta har jag tyvärr inte hunnit då jag har pluggat och jobbat precis hela dagen. Där av är jag så trött. Jag har hur som hälst fått order om att bara dressyr träna honom och jobba honom i töm tills han kommer loss helt då han var stel och hade problem med galoppen. Skall hem oh känna på honom i morgon.

Morgondagen

Kategori: Allmänt

I morgon skall jag gå upp tidigt och faktiskt skippa skolan för att min tränare skall rida till Bono lite åt mig. Han har ju en tendens att låsa sig coh bli stel och nu skall hon hjälpa mig med att rida loss honom lite. alltid snällt att få lite hjälp. Nu skall jag bara ordna det praktiska lite.

Bilder från Hökensåsritten

Kategori: Tävling

Lägger nu upp alla bilder på mig och Bono från Hökensåsritten, Fotograferade av Mattias Malmgren (Även han Fjordhästägare) Tack så mycket för fina bilder!


Bono i transporten på tävlingsplatsen. För den som undrar varför han har 2 grimmor på sig så lastar jag alltid i repgrimma men binder honom i lädergrimma. Anledningen till repgrimman är att den har en skarpare inverkan på honom och han kan vara besvärlig att lasta.

Veterinärbesiktning UA. Puls 44. Bono gillade inte att bli pillad i ögat.


Framridning. träffade en gammal klasskompis lilla syster. Trevligt :)

Framridning. Träffade även bekanta från tidigare distansritter :)

Start! Bono var stark och pigg.

På språng ute i skogen.

Skritt på asfalten.

Kolla klockan på mobilen. Hur fort har jag ridit? Måste skaffa armbandsur :P

Ryttar vy på hinkplatsen.

Fot och stigbygel. Rider i ridsko och shaps från Börjes. Riktigt skönt :)

Baktassar.

Off we go!

Iväg i galopp! Älskar Bonos svans på bilden.

Svettig och nysvabbad Bono i väntan på pulskontroll i veterinärgrinden.

Resultat

Kategori: Tävling

Hökensåsritten

Kategori: Tävling

Nu är jag nyss hemkommen från Hökensåsritten (arr. Billingens Distansrittklubb) där jag och Bono debuterade 30 km prova på. 3 Mil blåste bara förbi, Bono var pigg och glad när vi gick i mål. Han klarade både tiden och pulsen och han verkade vara i kalasform. Trotts värmen.

Under ritten hände endel saker som kanske är aningen nämnvärda. Ca 500 meter från starten tappade jag stigbygeln och hela stiglädret från sadeln i full galopp, klantigt värre hade jag inte kontrolerat så att klapparna på sadeln till skållan som stiglädret sitter i hade blivit uppfällda innan jag red iväg. Jag har dem gärna nerfällda vid hoppning eftersom att det så lätt händer missöden då. Jag rider ju distans i min hoppsadel.

Några killometer efter / innan start / mål fanns ett litet dike med pårlande vatten i som var JÄTTE LÄSKIGT Bono hade ingen lust att gå över det så jag hoppade av. (Dit jag går, går även Bono) Han tog skutt på ca 120 över det lilla pytte diket och landede ett par cm från mina tår båda gångerna.

Under ritten slog vi följe med en lovande unghäst som är lite lätt i baken och mer än gärna talar om vad han tycker. Efter att den här hästen hade bajsat sparkade han bakut så jag fick massor av hästens bajs rakt i ansiktet, munnen och på kläderna. Detta bjöd på ett gott skratt och för den nyfikne kan jag meddela att det smakade lite som sötsliksigt gräs med grus i.

Puls innan vi red iväg var 44 och 54 när vi red i mål. Vi red på ca 3 h och 20 minuter. Om jag inte mins helt fel.



Nanna dags!

Kategori: Allmänt

Nu ligger jag i sängen och bloggar samt kollar på reprisen från inför eurovision på SVT, vad gör man hemma hos mor och far i sitt gammla flicke-rum utan massa kanaler.

I dag har jag förberett för morgondagens tävling. Lagat mat (viktigt med lunch innan man rider iväg), duchat Bono, puttsat mm. Jag har även provat på att tömköra Fjodor. Det gick kalasbra i höger varv där han verkligen blev rund och fin i traven. Galoppen var lite för kul för att fokusera och då kickade han och bockade... roligt sa Fjodor. I vänstervarv föll han innåt och snubblade jätte mycket. Han verkar väldigt stel i vänster varv. Vi måste ägna oss åt mer dressyr för Fjodors del. Även om han är pensionär så är det viktigt att han är mjuk i kroppen och inte blir för stel.

SKIT!

Kategori: Allmänt

Åh, jag blir så besviken. Jag beställde ju ett distansträns som jag ville ha i morgon på Hökensåsritten. Men icke, jag har väntat med spänning hela veckan på att jag skall få ett avi i brevlådan och kunna hämta paketet. Men i dag ringde jag butiken (i Piteå) och de hade inte skickat något än på grund av att den leverantören är så fruktansvärt seg, det kan ta en månad att beställa saker därifrån och hon hade inte den storleken som jag beställde hemma. Trist. Men men jag kommer ju tävla mer distansritt så då får jag säkert använda det då.

Jag är KING!

Kategori: Allmänt

Nu är jag riktigt nöjd med mig själv! Jag är i år lagledare för vårt ponnylag i Gotacupen, en lagserietävling som går i fd. LD+5 cm. Tävlingen riktar sig till ridskoleekipage och ekipage i början av sin karriär. I år är det en del nya ryttare som inte tävlat förut som skall vara med. Dessa ryttare måste ta grönt kort. Kruxet är det att grönt kort och licenslösning är så långsam nu när man inte bara betalar in och får ett plastkort som på den gamla goda tiden utan nu när allt sköts i TDB blir det mer byrokrati för oss som tävlar.  Detta har resulterat i att en tjej som skall rida i laget omgång ett nu på lördag inte kunnat lösa sin licens trotts att det var ett tag sedan hon skrev upp. Hon fick besked från distreiket att hon inte skulle kunna vara med. Stackars tös.
  1. Grönt kortutbildare håller kurs och skickar papper till distriktet på att deltagarna klarat provet.
  2. Distriktet tar emot papprena och låser licens funktionen på TDB.
  3. Licensen löses genom TDB
Då blev jag arg och bestämnhe mig för att göra något. Jag skickade mail till distrikt, förbund, TDB och arrangör. I dag hörde TDB och arrangören av sig och vi kunde lösa problemet. Tjejen får starta i helgen och de på TDB skulle fixa det med grönt kort och licens. Härligt. Jag är faktiskt riktigt nöjd och glad när jag kan vara till hjälp.

Uch!

Kategori: Träning

I dag på Carina träningen gick det inte alls någe bra för mig och Bono. Jag var spänd och det var han också. Ingen bra kombination, Carina satt upp på honom lite och vi bestämnde att hon skall rida till honom lite så han kommer loss lite bättre i nästa vecka. Ugga...

Distanstävling på lördag i alla fall. 3 mil på Hökernsås, arrangör Billingens Distansridklubb. Det skall bli skoj, hoppas mitt träns hinner komma :)

Fjodor??

Kategori: Allmänt

I går när jag och mamma skulle hoppa kändes Fjodor inte alls fräch, förhoppningsvis är han bara stel efter i förrgår då det blev kallare och Fjodor och Bono brallade runt i hagen som idioter. Han har antagligen sträckt sig lindrigt i vänster bak någonstans eller så har han blivit stel av någon annan anledning. Så i stället för hoppning för Fjodors del i går blev det massa gottig massage i stallet. Det sa han var skönt.

Har eventuellt lite spännande planer för Fjodor, en tjej skall eventuellt rida någon omgånmg av gotacupen på honom. Hoppas bara han uppskattar att komma ut på en tävlingsbana igen.

Tömkörning + Hoppning

Kategori: Träning

I dag har jag tömkört Ohly. Det gick kalas bra trotts att han undrade vad jag sysslade med. Måplet var att få honom att jobba lite friare och sänka sig ner mer i traven i nacken. Det gick super! Med tanke på att han inte  är tömkörd sen innan vi red in honom så är jag väldigt nöjd med honom och något jag tönker fortsätta med. Hoppas det ger effekt i ridningen. Jag upplevde honom som mer liksidig i töm och att han spårade bättre.

Bono skuttade jag lite på i dag, jag värmde upp med att galoppera över bommar som han givetvis hoppade över. Men det är lite lustigt endå att han laddar lika mycket oavsett om det är en bom på marken eller ett hinder. Sedan gick jag över till att sitta och träna kontroll på ett pyttelitet kryss, jag gjorde halter både före och efter hindret. Anledningen till att jag gör halt ca 2 galopsprång innan hindret är för att han skall lära sig att ta halvhalterna och inte ta förgivet att han får bara rusa på hindret. Rusar han blir han bara flack och lägger språngkurvan helt galet. När halterna fungerar överick jag till att bara göra halvhalter innan och sätta honom ganska så nära hindret. Det fungerade kalas så jag höjde upp till ca 70 cm och gjorde lika dant. Det fungerade kalas och jag fick en härlig kännsla på honom. Han var lyhörd på mig så då slutade jag.

Bono, Nu och Då

Kategori: Allmänt


  1. Jag fick ej röra hans huvud
  2. Tvärvände på bakbenen så fort han såg en bom
  3. Stora problem med lastningen
  4. Orolig i stallet
  5. Rädd

Nu
  1. Stencool i stallet
  2. Går fram överallt
  3. Lätt att lasta
  4. Vem som hälst kan rida honom (undantag hoppning)
  5. Lugn
  6. Följer med överallt
  7. Hoppar hinder