Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Tömkörning

Kategori: Träning

I går skulle jag bara åka ut till stallet en liten snabbis och tömköra Bono. Detta gjorde jag och han kändes finare än någonsin i töm. För att ha stått ett tag nu på grund av hostan så var han lugn och fin men endå pigg och glad. Han gick kalas bra och han slappnade (nästan) av. Förutom att tömköra Bono en snabbis fick han en halvtimmas rykt, jag passade på att ta ur brodden ur skorna nu när jag inte tror att det fryser på något mer. Utöver detta tömkörde jag även Ohly som tyckte att jag var förbaskat besvärlig för att galoppera i form i töm det tänker jag minsann inte göra. Han försökte både dra och skrämmas genom att kicka åt mig. Men tillsut gick han trevligt i töm. Det slutade med att jag åkte hem kl. 20:30. Jag som skall skrva tenta. Hoppsan.

Hosta

Kategori: Allmänt

Denna vntern har inte varit någon bra vinter. Bono har mest stått och jag tappar halvt om halvt motivationen. Bono går inta lasta och jag kan spledes inte åka på några träningar eller tävlingar. Eftersom han har proble med lastningen har han skadat sig i samband med transporten 2 gånger och stått mycket in vinter. Vi måste bygga om transporten för att kunna träna Bono eftersom jag inte vågar stänga bakom honom då han kastat sig ut under bakbommen och fastnat. Till råga på detta har Bono fått en hosta som inte vill ge med sig som han nu har fått medecin för. Han har även fått flytta ut på lösdrift permanent.
Utöver detta har bensinpriset stigit till nästan 16:- litern så snart har jag inte råd att åka och rida. FAN detta börjar bli besvärligt.

Lag kallar det vardagslyx

Kategori: Allmänt

Underbaraste Bono vart hade jag vait utan dig?

LA:1 63,4%

Kategori: Tävling

Här kommer filmen på mor och Ohly när de var och tävlade i Jönköping LA:1 ca 63%

Nu var det ett tag sedan

Kategori: Allmänt

Nu har det gått lång tid sedan jag skrev något här (igen) skola och hästar har tagit upp mycket utav min tid. Göteborg Horse Show har gått av stapeln, under fredagen var jag där med min mor och Sofia som rider Bono i bland och på lördagen var jag på Eurohorse mässan och stod i montern för Svenska Fjordhästföreningen. Tanken var att jag skulle vara där på söndagen också men jag blev tyvärr sjuk. På mässan handlade jag lite grejer bland annat nya lädertömmar, stübben sadeltvål och en jofa lättviktshjälm som fick ersätta min klarblåa som tyvärr har försvunnit på något märkligt sätt.
På träningsfronten går det inte åt något speciellt håll, Bono har fortfarande inte blivit körd i transporten sedan han lade sig ner i november men jag har fått lite nummer till olika personer som skall vara duktiga på hästar som råkat ut för någon typ av trauma, tyvärr är dessa människorna svåra att få tag på. Jag tränar honom hemma i den månen jag kan och pappa skall hjälpa mig att sätta på dörrar i bak på transporten istället för bommar så att Bono inte kan kasta sig under bommen vilket han har gjort när vi lasttränat. Tillsvidare har Fjodor fått följa med på träningarna men nu är han så vass i munnen att han blir blodig och skall till tandläkaren den 27e så han får också ta det försiktigt.
I kväll skall jag träna dressyr för Carina och jag har fått låna en klubbkompis ponny så jag kan få ut något av min träning, det skall bli spännande. Denna ponnyn har jag bara suttit på en gång tidigare. Tillsvidare bjuder jag på lite film på Bono när jag tömkörde honom i förrgår, det går lite fort men jag är nöjd med tanke på att han tidigare varit livrädd för tömmarna.