Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Dressyrträning

Kategori: Träning

I kväll har jag dressyrtränat för Rebecka Tell med Bono vilket verkligen har gått skit bra. I dag fortsatte vi där vi slutade sist med tanketn att rida med hjälp av vikthjälperna mer. Vi diskuterade också drivning att när man driver med skänkeln så samlar man istället för att egentligen driva frammåt. Istället provade vi att driva med trampet i stigbygeln. Samlande när hästen sätter ner bakbenen och drivande när de lyfter. Fungerade kalasbra med Bono.

Vi red också en intressant övning om verkligen fick än att tänka på sin egen possition. Vi red på ftyrkantspåret och började i en öppna för att sedan gå över i en förvänd sluta för att sedan gå över i en rättvänd öppna igen. Lite trixigt eftersom att det är övningar som man vanligtvis inte brukar göra i den kombinationen.

Öppnan red vi genom att vinkla in överlivet för att enkelt komma in på inner sittben samtidigt som vi leder. För att sen gå in i förvänd öppna sitter man in på ytter sittben går fram lite med överlivet och höjer inner hand något för att sedan gå tillbaka till öppnan. Tillbakagången var klurigast då Bono gärna gjorde en rättvänd sluta eller rätade upp sig.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: