Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Ohly

Kategori: Träning

Att rida Ohly är något som ser lätt ut men Ohly är hästen som har gått från en överambiskös 3-5 åring till en bekväm 6 åring. Han ligger på och har ett bra steg men blir sällan riktigt ärlig i formen, han har svårt för att gå ordentligt i vänstar varv, han skuter ut/in bogen/rumpen och är allmänt oobservant. Anledningen bakom det tror jag är att han har fått komma undan med mycket. Med tanke på att han har så lätt för sig som så ung häst så har man aldrig vågat ställa några större krav och om saker varit jobbigt har han aldrig varit stark nog att försöka komma undan. Men nu vill denna köttbulle smita undan arbete, speciellt nu när han blir äldre och kraven ökar, det räcker inte med att lalla runt i skritt trav och galopp längre.
Detta är något jag tror vi kommer att få bukt med under året som kommer, han är ju 7 nästa år vilket inte är någon ålder alls och att Ohly kommer att fortsätta upp i klasserna. Hans utvecklings kurva har ju helatiden varit spukrak uppåt och det vore extremt konstigt att det inte någonsin skulle komma ett bakslag.
Jag och Ohly tävlar hoppning
Uppdatering om Bono: Han var inte lika stel i ryggen i dag, men han var oroligare i transporten. Han har nu spräckt mellanväggen i transporten så jag måste köpa en ny... Inte billigt...

Kommentarer

  • sandra säger:

    sv; haha låter bra :)

    hade varit skoj att känna skillnaden om inte annat ;)

    2011-12-02 | 22:13:23
    Bloggadress: http://sandraxp.blogg.se/

Kommentera inlägget här: