Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Galna djur

Kategori: Allmänt

Resan hem i går gick kanon! Hingsten Bellman 230 och vår lille valack Gulmåras Ohly kom bra överens i transporten. (Självklart, där fanns ju hö) På vägen lastade vi av Bellman och stallade in honom hemma hos sig, kopplade för husvagnen och åkte hemmåt.
Ohly var väldigt glad av att komma ut ur transporten och vara HEMMA!! Han kunde knappt bärja sig på vägen till hagen. Mamma hjälpte mig att öppna. När jag släppte Ohly tvärvänder han och både han och Fjodor (18 år) tar satts och kutar ut ur hagen och in iträdgården. Där bockas och brallas det, vilka glada hästar. Tillslut lyckas mamma locka in Ohly i en annan hage som är närmare. Väl inne där tar han ett jätte språng över vår stackars hästrädda labrador-korsning Jackie. Fjodor får syn på att Ohly är i en hage och tar satt han också. Över häcken med brevlådan på andra sidan, Höjden är väl dryga 110cm.  Landar på anda sidan, gör ett galopp ombyte och brallar ut i hagen med Ohly.
Knäppa häst, det är inte första gången som jag tror att Fjodor skall slå ihjäl sig. Förra vintern slet han sig och sprangh obroddad ut på vår gårdsplan och hoppade över en gigantisk snövall och häcken in till trädgården. Häcken var väl då runt 80 cm, men snövallen var ca 100cm och jätte bred. Nu dör han tänkte jag då. Han får såna där tvärryck ibland. Men man kan inte annat än att vara glad att hästen är lycklig och lite busig.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: