Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Funderingar mitt i natten

Kategori: Allmänt

Funderar över en sak, varför kostar en fjordhäst utbildad lätt A i både dressyr och hoppning mellan 25.000 kr och 30.000 kr till skildnad från en lika stor ponny med okänd häRstammning fast utan fjord inslag? Varför är en fjordkorsning dyrare än en renrasig fjording? Några vettiga teorier? Förlåt för dålig uppdatering men har haft fullt upp, berättar mer i morgon. God natt

Kommentarer

  • AnKi säger:

    För att marknaden är sådan?



    Det går ju inte komma undan att fjordingen rent generellt är tyngre och därmed oftast kräver mer jobb än flertalet andra ponnyraser. Att det är en relativt liten ras i de lite större klasserna gör nog också att rasen inte får lika mycket reklam.

    2011-01-16 | 09:01:27
    Bloggadress: http://vilsenpannkaka.blogspot.com
  • AnKi säger:

    Ha ha, oj vad den lite ironiska tonen på "för att marknaden är sådan?" försvann ser jag. Inte meningen. Det var en kommentar a la när man ser på film: "varför gör han så?" "För att det står så i manus"

    2011-01-16 | 09:03:32
    Bloggadress: http://vilsenpannkaka.blogspot.com
  • Emelie johansson säger:

    Nu syftade jag på 2 likvärdiga hästar båda går la la och den ena är fjord och den andra brun då är fjordhästen inte lila mycket värd som den andra även om de skulle vara identiska ridhästar. De flesta fjord på marknaden är outbildade och alla outbildade hästar är relativt tungs och kräver mycket jobb. Men nu syftar jag på alla sm hästar.

    2011-01-16 | 12:22:22

Kommentera inlägget här: