Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Carina träningen

Kategori: Träning

I Torsdags var det Carina träning för mamma och mig. Då gjorde mamma en verklig delseger med Ohly. Han har varit lite låst i vänstervarvet och har inte riktigt kommit loss helt ärligt i inner sidan. Grejen med Ohly är att han är väldigt snäll och så men är svår att rida rätt. Han går enkelt med krok på nacken och trampar på men det kräver ridning för att han skall lossna helt. Men i slutet av ridpasset sa mamma att vänstersidan nu kändes mycket bättre än den högra. Den högra var lika bra men den vänstra var bättre.
Jag och Bono rider fram på lokal dressyr i Floby
Det är en sås tor lättnad när man får loss hästen ordentligt, eller kommer över en tröskel i ridningen. Speciellt när man har en unghäst som Ohyl som man ridit in och utbildat själv. Då finns alltid oron när något går dåligt eller man är inne i en svacka att man själv inte duger och räcker till som ryttare samt att man förstör hästen. När det senare går bra igen känner man i stället hur duktigt man är som lyckats göra en häst så fin.
Bono gick fint och lossnade riktigt trevligt, han var lite matt i bakbenen under passet men vi jobbade mycket galopp jobb och då blir han fort trött i och med att han har svårt för galoppen. Det börjar dock gå bättre och det blir enklare och enklare att få honom lösgjord. Vi hade ju en svacka på över ett år då jag knappt fick ner honom i galoppen. Det var verkligen as trist men allt gick att lösa med massage och streching.
Jag har även bokat in mig och Bono på en tömkörningskurs för Anders Eriksson. det skall verkligen bli super spännande. Bono har aldrig jobbad i töm med goda resultat, men jag skall i alla fall försöka väja honom vid tömmarna fram tills dess så han inte är så himla bakskygg. Det hade varit skönt att kunna jobba honom i töm eftersom man slipper sitta på hästen då. Det ger ryggen en större frihet och man ser hur hästen rör sig på ett annat sätt.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: