Emelie Johansson

Följ drömmen, gå mot strömmen!

Varför upphör man aldrig att förvånas?

Kategori: Allmänt

Innom hästvärlden är människor duktiga på att anklaga och trycka ner varandra, till och med folk som man aldrig träffat och som inte har någon som hälst bakgrundsfakta om. I dag snubblade jag över en blog där en kvinna skrev om hästar som en förbrukningsvara och att folk borde se hästen och ett djur och inte en tävlingsmaskin. Så här långt har hon en poäng men senare i texten står det här.
"Det är pinsamt att läsa om hur lätt man kan göra sig av med sin häst när det enda som krävs är att träna och rida hästen rätt. En riktigt tragisk historia är en fjordhäst som är på återbesök på hästkliniken i Husaby. Den har tidigare behandlats och blivit bra. Efter behandling rörde den sig fantastiskt, med kraft och jättefina framben säger veterinären. Nu har den ridits ett par månader och är halt, stel i rygg och länd och får inte med sig bakbenen. Den hästen kom inte levande från kliniken. Det tråkiga är att om den hästägaren köper en ny häst så kommer troligen samma sak att hända igen."
Ryttaren och hästen är några jag känner. Detta är min kompis som blir så hårt anklagad, inte bara gjorde hon allt för sin häst, la ner oräkneligt många timmar i stallet, behandlingar, träningar mm. Det var dessutom inte bara en enda sak som var problemet med denna häst utan ett flertal, och min kompis gjorde allt hon kunde. Vart personen som skrivit grundar sin fakta på vet jag ej. Men det är ett klart exempel på när självutnämnda hästexperter skall uttala sig om hur andra gör/borde göra. Är det någon som läst något om en fjording på husaby i tidningen hästfokus eller hästmagazinet hör gärna av er för det skall tydligen vara källan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: