I går var jag hemma och passade då på att rida Ohly lite, han har haft lite vintervila så vi körde igång med något som han tycker är lite skojsigt. Jag red lite galoppbommar samt hinder med bom framfr och bakom, detta tyckte Ohly var jätte roligt och det känndes skönt att få ett bra flyt i galoppen. Vi hoppade inte särskilt högt eftersom det började frysa på.
Den 6/1 skall vi tävla i Mullsjö och då skall vi debutera 90 cm. Det är 80 och 90 cm CR vilket passar mig alderless utmärkt. Innan dess är det dock mycket att göra då jag måste kontrollväga alla skydden på Ohly, nu har det kommit viktgränser även för vuxna hästar. Detta är något jag tycker är ganska löljigt. Bara en idiot vill tynga ner hästens ben när man hoppar, och det är inga klena små djur vi pratar om, skydd som är lite tyngre än det tillåtna 0,5kg/ben tror jag det var för vuxna hästar tror jag inte bekommer hästarna. Det är djur som kan bära och dra flera hunda kilo. Har heldre ett par tyngre skydd som skyddar min häst än lättare. Skall svenska ridsportet begränsa utrustningen så mycket tycker jag att de skall sälja eller tippsa om vilka modellar man kan köpa. Ta unghästskydden som finns, de finns kanske 2-3 tillverkare som gör dem och de är inte billiga. Detta leder ju endast till att hästar som behöver skydd får gå utan om ryttaren inte har massor av pengar att lägga ut på utrustning.
I går upptäckte jag att min ventilationshjälm är BORTA!!! Vart kan den vara? Senast hade jag med den till Vara när vi var utanför konserthuset men jag använde den inte. Detta är ett mysterium, jag vill gärna ha tillbaka min hjälm för jag tycker mycket om den.
I dag gjode vi vår sista arbetsdag på klövagården, där jag ridit sedan 1996. Det är lite kvar men inte mycket och jag är ej säker på om jag någonsin kommer sätta min fot ígen på platsen där jag har skrattat, gråtit, lärt känna vännar, lärt mig, utvecklats, fått stöttning, självförtroende mm. Efter årskiftet kommer det inte vara sig likt. Uteboxarna och ridhuset kommer vara nedplockade och det kommer bli en svettsfirma i lokalerna.
I dag har vi till och med lämnat bort våra underbara stallkatter (som jag kommer se mer av då min kompis adopterat dem) men helt plötsligt blev allt så verkligt och just nu känns det som en nära vän har dött. Tomt och med en tår i ögar.
Tack du underbara plats för gemenskap och fina minnen.
Åh, det var en så mysig julafton i går. Vi hade 15 pers i vår lägenhet och det var rent okristligt mycket paket under granen. I dag skall vi hem till mor och far på julfirande och jag skall även passa på att smita ut till stallet till mina gula älsklingar som jag inte sett på länge och länktar ihjäl mig efter.
Årets Julklappar:
Magic Brush
Presentkort på massage
Parfym & Tvål sett
Kalender
Ljuslykta
Ridtröja x2
Softshell ridbyxor
Raggosockar
Hemma gjoda saker av Filips kussin 7 år.
Pengar
Tvätt ställ
Presentkort på kapahl
Av min älskade Filip fick jag ett par örhängen i gult och vitt guld.. aww <3
Under julen då har även hästarna julledigt och jag bjuder därför på en bild från vårt vardagsrum, är detta inte julstämning så vet jag inte vad som är. På julafton blir det julfirande med familj och vänner.''
Skall börja med att berätta att vi varit med i NLT från VoRF när vi stod och vakade över kommunens beslut. Jag har kopierat artikeln, den ligger längre ner. Den blev rätt så bra tycker jag. Fjodor är ju lärr sötast. Artikeln den kommer härifrån.
Jag har även bytt frissyr. Tidigare har jag serr ut som en fjordhäst med svart/blont hår som jag haft ett tag och det har fått växa och förra veckan färgade jag det med diraktions röda "poppy red" vilket blev... Ja ROSA. inte för att mitt hår någonsin blir särskilt långt, men nu har det blivit ganska så kort. Min kompis klippt och färgat det och resultatet blev riktigt bra. För alla er som tycker ni färgar håret rött med egna kurer köpta på ICA håll i er för nu ser jag ut som en frukt. Alternativt stoppljus. Hårfärgen är Manic Panic "Rock'n Roll Red" finns att köpa på Rockadolly i Skövde eller på Shock i Göteborg för den som är intresserad.
Jag tror att detta nog är första bilden på mig själv som jag publicerar här.
ARTIKELN!!
Hästen Fjodor var på plats vid måndagens fullmäktigesammanträde tillsammans med medlemmar i VORF och andra intresserade. Annica Johansson, Hans Elfstrand, Emelie Johansson, Marita Mattsson, Börje Johansson och Veronica Persson var även där.
Foto:
Mats Rosqvist
Markköp till ridskola i Vara återremitterat
Det blev inget beslut om att köpa in fastigheten Horshaga 2:19 i kommunfullmäktige i måndags.
Relaterat
Förslaget återremitterades eftersom man ansåg att underlaget behövde kompletteras. Detta för att kunna bedöma om Varaortens ryttarförening har förutsättningar att klara verksamheten på sikt.
Majoritetsförslaget om att kommunen ska äga fastigheten och arrendera ut den till Varaortens ryttarförening har också väckt frågetecken, när det gäller arbetsmiljö och skadeståndsansvar.
Varaortens ryttarförening hade hoppats kunna gå ut med ett positivt besked till sina medlemmar innan årsskiftet. I gynnsammaste fall hade ridskolan kunnat starta i mars, nu får man vänta ett tag till.
När det gäller den politiska skiljelinjen i frågan som handlar om ifall föreningen ska äga eller arrendera anläggningen är detta inte särkilt viktigt anser medlemmarna. I båda fallen krävs kommunalt stöd.
– Vi vill bara ha förutsättningar att få igång verksamheten igen, säger Annica Johansson.
Det är den sak jag undrar över, det är varför vi inom hästvärlden är så elaka mot varandra. Vi har åsikter om varandras ridning, hästar, tränare och klubbar. Kan inte alla få rida och ha roligt utan att behöva försvara sig. Jag vet ingen annan idrott där det är så mycket skitsnack om saker man inte vet någonting om. Ett exempel som jag fått berättat för mig är när en bekant var hos frissan och det var en annan häst tjej där som brett ventilerade varför vår klubb fått lägga ner ridskolan vilket tydligen var för att vi hade så dåligt rykte och dåliga hästar och dumma instruktörer så att ingen ville rida där. När det egentligen berodde på att vårt hyres kontrakt gick ut och kunde ek förnyas. Det är ju roligt när oinsatta vet mer än den som är insatt, man blir ju inte glad precis. Denna person har länge tyckt illa om vår klubb men även om man väljer en annan klubb än den som är nästgårds så behöver man inte snacka skit om de som gör det. Varför är vi inte snälla mot varandra när vi delar samma intresse?
Den 27-29 juli på Västervik händer årets hästevent 2012. I alla fall för mig och många andra fjordhästfantaster är SM för Fjordhästar årets inspirationskälla, det som sätter pricken över i:et och en riktig hästfäst där man tävlar själv, kommer som publik eller hästskötare. För de aldra flesta är denna helgen helt fantastisk.
Jag brukade alltid tävla med Fjodor i hoppningen och ett år placerade vi oss faktiskt. När jag skaffade Bono provade jag honom i både hoppningen och dressyren, men tävlingsvärlden är ingenting för honom på grund av hans nerver och 2010 när jag bestämndemig för att pensionera Fjodor från tävlingsvärlden stod jag utan tävlingshäst. Tomt faktiskt men under åren med Bono har jag lärt mig massvis som jag inte tror någon annan häst kan lära mig, bland annat en egenskap som kallas klister i rumpan. Men för min tävlingskarriär finns det ändå hopp med Bono, dock inget som matchar Fjordhäst SM så som det ser ut i dag. Bono går bra på kandar och jag länktar efter den dagen då vi är redo att prova våra vingar på tävlingsbanan i en Msv C. Dessutom är han duktig i distans och nästa år planerar jag att starta klass. Tyvärr innefattar inte SM distansritt.
Förhoppningsvis kommer jag att tävla SM 2012, med Ohly. I Januari skall vi debutera 90 cm hoppning och börja vår resa mot SM. Jag tänker dock inte åka om jag inte kvalar på egen hand. Med en så oerfaren häst så vill jag inte starta SM om han inte gör bra ifrån sig under våren. För den som inte et kan man bli utsedd av föreningen att representera dem på fjordhäst SM. Ytterligare en förutsättning är att dressyren går före hoppningen eftersom jag inte tänker hoppa honom innan mamma gör sin start i dressyren.
I dag kunde kommunpolitikerna inte ta beslutet att köpa Horshaga till VoRF, det råder olika uppfattningar om hurvida kommunen eller klubben skall äga anläggningen. Jag personligen bryr mig inte, bara vi har någonstans att vara. Vi var en tapper liten skala som vakade utanför konserthuset för att kunna påverka in i det sista, jag blir nästanh lite besviken på när vissa säger att de skall komma men sedan inte dyker upp. Något som va antagligen kommer att göra igen. Vi fick pratat med några politiker, och nu tror jag vi får uppvakta kommunen genom en annan vinkel för att kunna charma fler.
Snygg-Fjodor fick aggera skylt i dag, fint va? För den som undrar vad det är för färg så är det märkspray speciellt framtagen för användning på djur. Bland annat kor och grisar. Undrar hur länge han kommer vara delvis lila måntro?
Jag blev ju intervjuad i Sverigesradio Skaraborg tidigare i dag och så här blev slutresultatet. Att prata för sin sak när man vet att någon spelar in är lättare sagt än gjort.
I dag är dagen D, i kväll tar kommunpolitikerna beslut om köpo av den gård som VoRF vill bedriva ridskola på. Jag hoppas hoppas hoppas så på att det går vägen. Tills dess bjuder jag på lite nostalgiska bilder. I kväll skall jag, mamma och många andra medlemmar vaka utanför konserhuset där beslutet tas i fullmäktige salen. Jag blev även intervjuvad av p4 Skaraborg angående kvällens beslut.
Jag och fb. ridskoleponnyn Sabina (korsningsponny okäns härstamning)
Annica Lennartsson med fd. trotjänaren med över 10 år på VoRF Petersborgs Gedion som hon nu mena äger. (e: Skatehoms Big Chief ue: Öxenholms Godot, Connemara)
Ponnyallsvenskan 2004, Elina Persson med sin Orkan II
Hoppträning ca 2003 Cecilia Öhman och Dino
Shettlandsponnyn Jackie
Mogna och otroligt seriösa dressyrlaget i div. III 2008 fv. Susanna Johansson Ny (Mimmi fd. ridskolehäst i bakgrunden som nu ägs av Susanna), Jag (Bono), Annica Lennartsson (Alison), Emma Elfstrand (Catago) Prisregn över hopplaget! Fv. Aramis, Frida Gryttborn (Aramis) Helena Sjögren (Ella-Ella), Jag(lagledare), Cecilia Öhman (Pontus), Zvans, Hanna Westin (Zvans).
Eveline Andersson med fd. ridskoleponnyn (och okrönt avkastardrottning) Karminelle startar div. I på hemmaplan.
I dag red jag på Bono. Paddocken var egentligen helt ok att rida i men eftersom det var snö i den så fick Bono styltor under huvarna som gjorde att han blev snupplig. När underlaget inte är helt 100 slappnar Bono inte av och blir spänd och stapplig i steget. Jag anser att det inte gynnar oss att rida i trav och galopp när det blir så. Han har sällan problem med skritten så det blev lite styrketräning i skritt i dag för Bono. Övningar som vi gjorde inkluderar bland annat att gå från öppna till förväd sluta, från sluta till förvänd öppna, från skänkelvikning till framdelsvändning och från sluta på volten till bakdelsvändning. Detta är övningar som gör att han måste trampa under och lägga vikten på ett ben, målet är att få honom att vänta på det benet så han verkligen belastar. Han gick jätte bra och trampade under sig bra och korsade benen. Härligt. Mamma red Fjodor som såg helt oberörd ut av att det var lite halkit, han gick jätte bra. Mamma red lite skolor på honom också.
Jag har även lite planer på tävlingsfronten, bland annat ett stort mål skall vara uppfyllt innan september/oktober 2012. Jag har även anmält mig och Ohly till vår 90 cm debut den 6/1 på Mullsjö. Kommer rida en 80 cm och en 90 cm clearround på deras lokala Januarihopp.
Senare åkte jag med Sofia för att rida hästen som hon skall tävla, en ardenner/halvblodskorsning som tidigare stått på ridskolan i Vara men som såldes i samband med att ridskoleverksamheten blev liggande på is. Det såg bra ut för Sofia och även jag provade att rida hästen. Det var så roligt, hon är stor men har steg som en ponny. Världens mysigaste bruna.
Innom hästvärlden är människor duktiga på att anklaga och trycka ner varandra, till och med folk som man aldrig träffat och som inte har någon som hälst bakgrundsfakta om. I dag snubblade jag över en blog där en kvinna skrev om hästar som en förbrukningsvara och att folk borde se hästen och ett djur och inte en tävlingsmaskin. Så här långt har hon en poäng men senare i texten står det här.
"Det är pinsamt att läsa om hur lätt man kan göra sig av med sin häst när det enda som krävs är att träna och rida hästen rätt. En riktigt tragisk historia är en fjordhäst som är på återbesök på hästkliniken i Husaby. Den har tidigare behandlats och blivit bra. Efter behandling rörde den sig fantastiskt, med kraft och jättefina framben säger veterinären. Nu har den ridits ett par månader och är halt, stel i rygg och länd och får inte med sig bakbenen. Den hästen kom inte levande från kliniken. Det tråkiga är att om den hästägaren köper en ny häst så kommer troligen samma sak att hända igen."
Ryttaren och hästen är några jag känner. Detta är min kompis som blir så hårt anklagad, inte bara gjorde hon allt för sin häst, la ner oräkneligt många timmar i stallet, behandlingar, träningar mm. Det var dessutom inte bara en enda sak som var problemet med denna häst utan ett flertal, och min kompis gjorde allt hon kunde. Vart personen som skrivit grundar sin fakta på vet jag ej. Men det är ett klart exempel på när självutnämnda hästexperter skall uttala sig om hur andra gör/borde göra. Är det någon som läst något om en fjording på husaby i tidningen hästfokus eller hästmagazinet hör gärna av er för det skall tydligen vara källan.
Dagens lördagsmys har inneburit hökörning. Jag och mamma åkte till hennes kusin som vi köper hö av och lastade en hästtransport full. Höet vi köpet är lös hö, aldså intye pressat så det är lite jobb med att flytta det från punkt A till punkt B. Varför vi har lös hö är bara på grund av att det är det som vi har tillgång till. Bra pris och bra hö. I normala fall lastarvi en balvagn full med hjälp av en klo och annat grejs som hör till en stor loge.
Strax skall jag ut i stallet för att tömköra Fjodor. Fjodor skall även ut på äventyr på måndag, får på måndag tas beslutet i kommunen om Varaortens RFs framtid. Förhoppnigsvis får vi hjälp av kommunen med köp och invfestering i en fastighet som vi tycket verkar bra för ridskoleverksamhet. Så får att lägga i det sista i har skall vi mötas kl 17.00 utanför konsert huset och då skall Fjodor få följa med. Vad är att kämpa för häst utan en häst?
Jag är så nervös inför beslutet att jag har svårt och somna, det är lite ångestfullt, vad skall jag ägna mitt liv år om inte vi har en ridskola?
Från och med 2012 kommer det en ny bedömning i fälttävlan. Dessa heter stilbedömd terrängritt eller terränghästprov. I stilbedömd terrängritt bedöms ryttaren och i terränghästprovet bedöms hästens egenskaper. Syftet med detta är ett grenen skall kunna ta fram bra fälttävlansryttare och hästar. I den häsbedömningen rids bara terrängen och den kommer att finnas på lämpliga höjder att börja på H80 och P60.
Detta är en idé som ursprungligen kommer i från Tyska ridsports förbundet som har haft bedömningen sedan 80 - talet dpå man tyckte att fälttävlansryttare ej var konkurrenskraftiga nog och att då börja förändringen på gräsrots nivån har gett effekter senare. I stilbedömnd fälttävlan kollar man på följande punkter: Sits (lätt, följsam, balanserad), Inverkan (kontroll, kommunikation, rytm, hjälper, harmoni) och anridning (taxering, tempo, vägval, avståndsbedömning). Under ett terränghästprov bedöms främst hästen och då utifrån följande: Ridbarhet (accepterande av hjälperna, självbärighet, jämvikt), hopp-förmåga (famåtbjudning, självförtroende, balans, rörlighet, elasticitet, koordnination, benteknik, kapacitet), galoppförmåga (bjudning, vägvinnande, lätt, effektiv, register, accelerationsförmåga).
Jag tycker att bedömningarna verkar jätte spännande och jag kan knappt vänta tills det kommer en tävling nära mig som jag och Ohly kan vara med på. Jag tror att denna bedömningen kan vara en ingång i fälttävlan, att bara rida terrängen på en lämplig höjd är något jag tror kan leda till att man får se flera olika typer av hästar på fälttävlans banan. Nu hoppas jag bara att det inte finns någon dum regel som sägar att vår fina unghäst måste vara några cm högre i mankhöjd för att få vara med. Då får jag spunk.
Här är en av mina katter Izza. Hon är en 2-3 årig honkatt som vi har adopterat från ett katthem. Izza hittades utanför ett äldreboende där en gammal tant brukade kasta ut matrester genom fönstret, när gumman avled ringde man ett katt hem. Izza var fruktansvärt mager även när vi gick henne 2 veckor senare. Hon hade även varit dräktig. Nu är hon en knubbig kisse som njuter av livet inomhus oftast i ett stort klösträd i hallen eller i vår stora divan soffa.
Något dom gör mig arg är människor som inte tar hand om sina djur. Min lägenhet är ett kattparadis fullt ned klös och leksaker. För er som ej gillar konceptet innekatt skall nämnas att vår lägenhet är 95kvm.
I måndags tränade jag ÄNTLIGEN för instruktör med Bono. Det var dressyrträning för Rebecka Tell i Vara vilket gick jätte bra. Vi brukar rida övningar för Rebecka som man vanligtvis inte gör, för att göra sig medveten om sina hjälper och utmana sin koordination. Ett exempel är att man på långsidan rider öppna - förvänd sluta - öppna. Utan att rakrita i mellan utan hålla kvar hästens kropp på samma spår och bara sitta om och ställa om. Lite klurigt för att det är övergångar man inte brukar rida. Bono är duktig på denna och verkligen går och väntar, nästan stannar upp för han blir också lite fundersam när man inte gör som man brukar.
Runt träningen blev det dock mer jobb än att bara lasta åka till träningen, rida och åka hem. Efterom vi fortfarande inte lagat mellanväggen (delar är beställda) har vi inte lastat eller kört honom på länge. så jag red till ridskolan och sedan red jag hem igen. Detta gick bra men när vi kom hem kl 20:35 var Bono riktigt trött. Jag red till ridskolan efter lunch vid ca 14:00 och lånade en box där sedan tränade vi vid 19:00 och efter det red jag hem. Det är inte näst gårds. I rask trav tar de drygt 30 minuter att rida. Så det är ca 5 km. Jag travade dit och jag travade hem. Jag är riktigt riktigt mörk rädd så att rida genom skogen med en svag pannlampa kändes som att jag var med i Blair Witch Progect. Uhhh... då gick det fort i mörkret. Tur att man har en okomplicerad snäll häst att rida i skog och mark när man själv är en riktig fegis.
I dag red jag och mamma dressyr. Bono red jag på vanligt bett och han var jätte duktig, i alla tre gångartena. Mega känslig i munnen och i sin bekvämlighetszon så var han verkligen skit fin. Kan inte dras till mminnes när han köndes så runt i galoppen utan kanderet på senast. Nu blev jag lite tävlings pepp, tur att det inte är säsong nu för jag skall komma längre i vår träning innan jag tävlar. Jag och mamma bytte hästar i dag en stund med varandra och jag provade något nytt med Ohly, han har sin bekvämlighetsform som han går i och han vill gärna glida in / ut på volterna och att man skall "bära" honom. Trotts att han har så lätt för sig!! Jag släppte allt, red på slaga tyglar och red bara med sätet, det gick riktigt bra och han fick ett fint shwung och fann sin balans lite bättre. Något man kanske borde göra oftare?
Full rulle med bästaste lunsen. Och ja jag har tillåtelse att använda bilden.
Nu sitter jag i soffan och är riktigt trött. Eftersom mellanväggen i transporten fortfarande inte är lagad vågar jag inte köra Bono. Men jag ville fortfarande träna. Så jag red till träningen, tränade och red hem igen. Tur att man har en häst tränad för distansritt i sånna här lägen.
I rask trav tar ridturen ca 30 minuter så det är en liten bit. Vägen dit hick bra, han var dock het och stirrig vilket resulterade att han gick på bakbenen i bland. Jag red dit efter lunch lånade en box och åkte hem och pluggade. Senare tränade vi vilket gick helt ok med tanke på hur lite vi har tränat. Vägen hem var otäck jag är mörkrädd till tusen och att rida genom skogen med pannlampa ländes lite blair witch progect.., väl hemma fick Bono massage och streching, nu skall jag unna mig en varm dusch.
I onsdags hopptränade jag ÄNTLIGEN Ohly för Therese Häggsjö, vilket var fantastiskt skönt. Det var länge sedan jag hoppade för tränare vilket kändes. Mina hjälper var inte alltid där de borde vara. I det stora hela är jag nöjd vi red lite olika vägar mellan hinder och hoppade bana. Ohlt var spänstig och fin genom hela träningen och efter sista rundan klappade Therese i händerna över hur fint han hade hoppat. Känns skönt. Han har verkligen grym teknik, trampar igenom och lyfter samt hoppar igenom hela kroppen.
Bono har jag inte hunnit rida än. Sofia har skrittat honom i tisdags och i onsdags men sen dess har det varit full storm så det inte har varit någon idé att riskera livet på vägarna när det är sånt oväder så det inte ger något att rida. Att lastträna har jag inte heller kunnat denna veckan, speciellt nu när det blåser full storm. Då rycker det bara i transporten. Det skulle göra med skada än nytta.
Förhoppningsvis kan jag åka på Rebecka träningen på måndag med Bono. Jag skall träna i helgen med transporten och det hade varit skönt att träna på Klövagården en sista gång innan det är tack och hej. Om inte annat får jag rida dit honom eller ta Fjodor.
Jo om jag inte skrivit om det så gick träningshoppningen i helgen bra, Ohly gjorde 2 felfria 80 rundor och Fjodor gjorde bra ifrån sig i 70 cm.
Den 5/1 är det deadline för Bono och hand lastproblem, då är målet att vi skall kunna åka till Skövde RF där Sofia skall tävla DM omg 3 med honom!
I dag var det träningshoppning på VoRF och jag hade med mig två av våra hästar. Ohly red jag 2 80 cm rundor på, tanken från början var att debutera 90 cm, men eftersom Ohly hade kolik senaste hoppträningen så blev det 2 80cm i stället. Även gamle Fjodor fick åka med och göra en start på 70 cm.
Fjodor var seg på framridningen men när vi kom in på banan piggnade han till, ett bra tempo och noll fel (plus lite bocksprång). Jätte nöjd med honom och det var roligt att rida en häst som man känner så otroligt bra.
Ohly gjorde 2 klockrena nollor, jag tror detta är hans första nollor tidigare har han haft något Pet. Det var men riktig fröjd att sitta på honom i dag, det bara flöt på.
I går har kiropraktorn ute och kollade över Bono. Efter lite klämmande kunde vi konstatera att Bono var lite smed i korset, men väldigt lite sned. I övrigt var han väldigt jämnsidig för att vara häst. Skönt att veta att han inte sitter fast någonstans. Kiropraktorn tittade på sadeln också och den fick tummen upp. På tal om sadlar har jag lite beslutsångest, jag funderar på att sälja min hoppsadel och köpa en bomlös alround sadel som lämpar sig mer för distansritt.
I morgon kommer det en kiropraktor till stallet för att ta sig en titt på Bono. Jag är nervös eftersom man aldrig vet vad han kan hitta för något. Bono har ju varit väldigt svår att rida i galoppen något som kom helt plötsligt för ca 2 år sedan, jag har tagit hjälp av massör tränare mm och hoppas nu att kiropraktorn hittar något som han kan göra något åt. Dessutom har jag ingen aning om Bono har vridit till något i söndags när han trasslade till det i transporten.
Lägger in en bild på min ena katt Izza för att hon är så söt <3
Att rida Ohly är något som ser lätt ut men Ohly är hästen som har gått från en överambiskös 3-5 åring till en bekväm 6 åring. Han ligger på och har ett bra steg men blir sällan riktigt ärlig i formen, han har svårt för att gå ordentligt i vänstar varv, han skuter ut/in bogen/rumpen och är allmänt oobservant. Anledningen bakom det tror jag är att han har fått komma undan med mycket. Med tanke på att han har så lätt för sig som så ung häst så har man aldrig vågat ställa några större krav och om saker varit jobbigt har han aldrig varit stark nog att försöka komma undan. Men nu vill denna köttbulle smita undan arbete, speciellt nu när han blir äldre och kraven ökar, det räcker inte med att lalla runt i skritt trav och galopp längre.
Detta är något jag tror vi kommer att få bukt med under året som kommer, han är ju 7 nästa år vilket inte är någon ålder alls och att Ohly kommer att fortsätta upp i klasserna. Hans utvecklings kurva har ju helatiden varit spukrak uppåt och det vore extremt konstigt att det inte någonsin skulle komma ett bakslag.
Jag och Ohly tävlar hoppning
Uppdatering om Bono: Han var inte lika stel i ryggen i dag, men han var oroligare i transporten. Han har nu spräckt mellanväggen i transporten så jag måste köpa en ny... Inte billigt...
Mitt namn är Emelie, jag är 22 år gammal och studerar till lärare vid Göteborgs Universitet.
Sedan barnsben har jag älskat fjordhästar och för tillfället är det den enda rasen i mitt liv, och så hoppas jag att det förblir.
Jag och min mor har 3 fjordhästar på gården där hon bor. I den här bloggen kan du följa vår resa framåt.